Biešu salāti ar mārrutkiem ir pikanti un veselīgi salāti, kuros skābais krējums mīkstina mārrutku siltumu. Var izmantot gan kaltētu mārrutku sakni, gan svaigu mārrutku sakni – ja izmantosi pēdējo, salāti būs vēl garšīgāki.
Šie salāti ne tikai piesaista ar savu košo krāsu, bet arī ar bagātīgām uzturvielām un garšu, kas atspirdzina un uzlabo garastāvokli.
Sastāvdaļas:
100 g bietes
1 ēdamkarote mārrutku saknes
2 ēdamkarotes skābā krējuma
Diļļu zariņš
Sāls (pēc garšas)
Gatavošanas metode:
Biešu sagatavošana:
Vāra bietes ar visu mizu līdz tās ir mīkstas. Tas var aizņemt apmēram 30-45 minūtes, atkarībā no biešu lieluma. Pārbaudi ar dakšiņu – ja tā viegli iekļūst bietē, tās ir gatavas.
Atdzesē bietes aukstā ūdenī un nomizo. Visvieglāk tas ir, kad bietes ir vēl nedaudz siltas.
Sarīvē bietes uz rupjās rīves. Ja vēlaties smalkāku tekstūru, var izmantot arī smalkāku rīvi.
Mārrutku sagatavošana:
Ja izmantojat svaigu mārrutku sakni, to nomizo un sarīvē uz smalkās rīves. Kaltētus mārrutkus var izmantot, bet svaigi rīvēti mārrutki piešķirs salātiem intensīvāku garšu un aromātu.
Sajaukšana:
Sajauc mārrutkus un bietes lielā bļodā.
Pievieno skābo krējumu un rūpīgi samaisa, lai visas sastāvdaļas labi sajauktos.
Lasi vēl: Vecmāmiņa man pastāstīja, kā cept kabačus, lai tie iznāktu ļoti garšīgi: jums ir nepieciešama vienkārša sastāvdaļa
Pievieno sāli pēc garšas. Sāli pievienojiet pakāpeniski, lai nepārsālītu.
Dekorēšana un pasniegšana:
Salātus pasniedz, pārkaisot tos ar smalki sagrieztām dillēm. Dilles ne tikai piešķir krāsu, bet arī papildina salātu garšu ar savu svaigo un aromātisko garšu.
Sastāvdaļu ieguvumi vitalitātei
Biešu salāti ar mārrutkiem nav tikai garšīgi, bet arī ļoti veselīgi. Aplūkosim tuvāk katras sastāvdaļas ieguvumus vitalitātei.
Bietes
Bietes ir lielisks uzturvielu avots, tās satur daudz vitamīnu un minerālvielu. Bietes ir bagātas ar dzelzi, magniju, folātu un antioksidantiem, kas palīdz cīnīties pret iekaisumiem un uzlabo sirds vitalitāti.
Tās ir arī labs šķiedrvielu avots, kas palīdz uzlabot gremošanas sistēmu un regulēt cukura līmeni asinīs.
Mārrutki
Mārrutki ir pazīstami ar savām antibakteriālajām īpašībām un spēju uzlabot imunitāti. Tie satur daudz C vitamīna un antioksidantus, kas palīdz aizsargāt ķermeni no brīvajiem radikāļiem.
Mārrutki arī stimulē gremošanas enzīmus, kas veicina labāku gremošanu un vielmaiņu.